Jestem dietetykiem klinicznym oraz doktorantką na Wydziale Nauk o Zdrowiu UMB. Współpracuję z grupą wsparcia pacjentów bariatrycznych przy I Klinice Chirurgii USK. Z ramienia Fundacji Insulinooporność uzyskałam tytuł “Specjalisty przyjaznego insulinoopornym”. Swoją przyszłość wiążę z działalnością naukowo-badawczą. Zamierzam zająć się rolą diety w chorobach neurologicznych, dlatego też moje badania prowadzę obecnie w Poradni Neurologicznej.Moją pasją jest przekazywanie zdobytej wiedzy, stąd też przeprowadzam liczne warsztaty i prelekcje z zakresu dietetyki i żywienia. Współpracowałam ze szkołami, Urzędami Miast oraz stowarzyszeniami. W ramach współpracy z Zakładem Biotechnologii Żywności UMB prowadzę zajęcia dydaktyczne dla studentów.Chcąc nieustannie podnosić swoje kwalifikacje biorę udział w konferencjach naukowych oraz szkoleniach:
- IX Ogólnopolska Konferencja Dietetyki Congressus Dietetica – udział czynny, zajęcie I miejsca w sesji posterowej (2019)
- Dietetyka i zdrowie publiczne w wymiarze interdyscyplinarnym I Ogólnopolska Konferencja Naukowa – udział czynny (2015)
- 10th Bialystok International Medical Congress for Young Scientists – udział czynny, zajęcie I miejsca w sesji Zdrowia Publicznego (2015)
- Szkolenie “Wsparcie żywieniowe w chorobie nowotworowej” (2019)
- Szkolenie “Praca z dziećmi w kontekście psychodietetyki” (2018)
- Szkolenie SOIT – School of Insulinresistance Therapy (Szkoła Terapii Insulinooporności) (2018)
- Szkolenie “Bułka na śniadanie, obiad, kolację. O neofobii żywieniowej praktycznie” (2018)
- Szkolenie “Wydobywanie motywacji pacjentów” (2017)
- Szkolenie „Edukator w cukrzycy” (2015)
Praca z ludźmi to coś o czym marzyłam od zawsze, dlatego też moją dewizą jest uśmiech, cierpliwość i pozytywne nastawienie. Bezcenną zapłatą jest wdzięczność moich pacjentów.